Overhemden met een klasse uitstraling

Overhemden met een klasse uitstraling

Circle of Gentlemen overhemden hebben een klasse uitstraling vanwege de excellente materialen en trendy dessins. De herenshirts vinden hun oorsprong in Italië en worden in kleine oplagen geproduceerd. Doordat er geen sprake is van een massaproductie hebben de shirts een uniek en eigentijds karakter.

De  Circle of Gentlemen overhemden zijn een waardevolle aanvulling voor je zakelijke garderobe. Voor een weekendtrip of een andere vrijetijd gelegenheid draagt je het overhemd met een casual jeans en ruig schoeisel zoals een paar leuke sneakers. Voor alle collecties liet Circle of Gentlemen zich inspireren op films uit de jaren 40 en 50, waaronder het legendarische Breakfast at Tiffany’s en de James Bond-film From Russia With Love.

Stoere mannen en sexy vrouwen

Opvallend was de unisex uitstraling van de collecties. Herenklassiekers als de trenchcoat, het colbert, de cardigan, het overhemd, de stropdas en de bow-tie keerden zowel in de mannen- als in de vrouwencollecties terug. Waar mannen hun dandylook afmaakten met brogues en bergschoenen in felle kleuren, combineerden vrouwen de outfits kakkineus met hoge paard rijlaarzen en pumps. “Androgynie is een grote invloed geweest voor de collectie. Voor de herfst/wintercollectie wilden we voor dames en heren hetzelfde beeld overbrengen. We wilden de vrouw er sexy en feminien uit laten zien en mannen stoer en dandy-achtig. Beide silhouetten kun je creëren met dezelfde items. Bij een trenchcoat, bijvoorbeeld, letten we bij mannen op de snit en bij vrouwen ligt de focus op de wespentaille,” aldus Bas Huijgens, hoofdontwerper van Circle of Gentlemen, na de show.

Scheutje Engelse en Italiaanse klasse

De oprichters hebben de klassieke herenmode verrijkt met moderne pasvormen en materialen van hoge kwaliteit. Het modelabel is bedoeld om aan het dagelijks leven van elke man net een beetje extra luxe toe te voegen. De mode- items uit de herencollectie van Circle of Gentlemen bevatten excellente materialen zoals Egyptisch katoen, merinowol en kasjmier. De colbertjasjes zijn bijvoorbeeld gemaakt van luchtig linnen, puur katoen en zuiver wol. Voor de truien is gebruik gemaakt van zacht merinowol en kasjmier, wat bijdraagt aan een optimaal draagcomfort.